Skip to main content

Sok koji leči sto bolesti

Sok od semenki tikve ili piće za sto bolesti

 

Sok od semenki tikve ili piće za sto bolesti

Sok od semenki tikve najbolji je prijatelj našeg skeleta. Oni narodi koji ga koriste masovno, malo obolevaju od bolesti kostiju i zglobova.U severnim oblastima Rusije  gde  nema stalno sunca, ljudi koriste  mnoge recepte kako bi sačuvali zdravlje kostiju.  Među njima je jedan sasvim običan recept, za koga kažu da je  čudo od napitka i da leči sto bolesti.

   Semenke tikve rešavaju sve problem sa kostima  i sprečavaju  nastanak osteoporoze. Služe da preduprede  avitaminozu , normalizuju rad sistema za varenje, uz sve to ubijaju gliste u našim crevima i podižu imunitet do krajnjih granica.  Sve to za nas obavljaju  malene semenke iz obične tikve.

Tome treba dodati da se  semenke koriste  kod problema sa plućima,  kod kašlja,  bronhijalne astme. I drugih  bolesti pluća.

 Nekada se na severu Rusije koristilo  ovo piće za sto bolesti i za lečenje akni i nepravilnosti kože.  Semenke samelju u mlinu, daju vodu i time  mažu problematične zone lica. Ti recepti su i danas živi. Prenose se sa kolena na koleno  i nove generacije, kad vide da nema pomoći od  hemije, koja kažu otkloni problem dok je koristite ali  se on povrati čim prestanu da uzimaju neku mast iz apoteke – vraćaju bakinim receptima.

 Sok od semenke tikve pravi se tako što se sveže semenke, oljuštene ili ne, svejedno, samelju u mlinu za kafu ili u blenderu. Zatim se pomešaju sa običnom, čistom vodom.  Na  čašu vode dođe pola čaše semenkica, smesa se zatim dobro procedi  i  pije ili nanosi na kožu.

Obilje mangnezijuma i cinka  doprinosi da se koža pročisti i prosto zasija. A kada se unesu u organizam uzbrzava se metabolozam. Kao da ste „nagazili“ mašinu da juri  auto-putem.

  Sok od semenke tikve takođe služe Ruskinjama da se reše viška kilograma.  Uz njih se kažu zdravo mršavi.

 Sok od semena tikve uzimati tri puta dnevno, jedna  čaša  pre jela.  Pije se tri nedelje. Zatim sledi pauza u kojoj ćete uživati u pormenama koje vam je dono običan sok od semenki tikve.

Slične tekstove pročitajte ovde

Pridruži se klubu čitalaca

San, slika Anrija Rusoa u kojoj naga žena leži na baršunastom otomanu usred džungle iz koje vreba tigar, majmuni i mistični krotitelj zmija

Pridruži se onima koji čitaju

San, slika Anrija Rusoa.

leči kosti, odlične za akne, piće za sto bolesti, semenke skidaju kilograme, semenke tikve, sprečava osteoporozu, zdravlje iz tikve


Dijana Dimitrovska

Novinar, pisac, copywriter

Оставите одговор

Kupi pdf knjige