Skip to main content

Moćna marala najjača za muškarce

Spread the love

Koren moćan kao bog ili biljka nazvana  sibirski jelen zbog toga što je otkrio jelen koji je kopao i jeo

Moćna marala, koren moćan kao bog. Na Altaju je zovu biljka života, jer je život bez nje prosto nemoguć ali i zbog toga da što se posle branja ova mistična biljka obnavlja tek za 20 godina. Ima mnogo muških trava, ali najjači je  koren sibirskog jelena (Leuzea carthamoides ). Koren života ili sibirski ginseng,  lii, kako Rusi nazivaju čudesnu bljku – marala.

 Lekovita svojstva ove biljke nije otkrio čovek, već  je čovek od jelena naučio da je koristi. U jednom tekstu o marali navodi se da  su ruski doseljenici na Altaj  primetili neobično ponašanje jelena. Oni bi u proleće kopitama potkopavali ovu biljku, vadili rizome i jeli ih.

Bila im je potrebna za snagu.

Koren moćan kao bog otkrio je jelen   kopajući

Ljudi su to videli i učinili isto. Kada su je probali osetili su se poletnim. Tako je otkrivena dragocena magija rizoma koji je  dobio naziv u slavu  jelena – sibirski jelen.

 Marala raste na Altaju i tamošnji žitelji su pravi srećnici što imaju privilegiju da je beru i koriste njene benefite koji nisu mali.

  Na prvom mestu moćna marala pomaže u proizvodnji testosterona kod muškaraca i produžava seksualnu i fizičku aktivnost.

Utvrđeno je da sadrži alkaloide, inulin, karoten, tanine, askorbinsku kiselinu, kristale kalcijum oksalata, soli fosforne kiseline, smole i esencijalna ulja.

Njeni tanini imaju protivupalno dejstvo, kumarini razređuju krv, inulin snižava šećer u krvi.

Koren moćan kao bog obnavlja snagu, efikasno jača imuni sistem i zasićuju telo vitaminima.

 Koren ove biljke povoljno deluje na kardiovaskularni sistem.

 Koren je izuzetno moćan za aterosklerozu, jer ima moć da normalizuju krvni pritisak, ojača zidove krvnih sudova.

 Takođe, kažu ruski travari, ova biljka uklanja razdražljivost. Koristi se I za migrenu, vegetativno-vaskularnu distoniju, depresiju i nesanicu.

 Moćna marala je , ipak, najjače oružje za povećanje seksualne želje i izdržljivosti.

biljka  marala koji ima koren moćan kao bog

  Zbog ovog drugog mnogo je koriste sportisti. U tom smislu ona ima i jako duhu tradiciju. Moćna marala je korišćena još u SSSR-u i to tako što je ekstrakt korena dodavan   čuvenom napitku „sajina“ . Taj podatak govori i o veličini države koja svoje građane nije trovala raznim šećerima i nepoznatim sastavima. Dok je Amerika  svojim građanima prodavala  koka-kolu u kojoj ima i koke i ko zna čega još, Rusi su svojima davali koren lekovite biljke.

 Za sportiste je od dragocene važnosti jer povećava fizičku izdržljivost, doprinosi stvaranju mišićne mase pojačavanjem sinteze proteina i ubrzavanjem metabolizma, uklanja fizički umor mišića tokom povećanog stresa tokom treninga. Potrošnja energije na ćelijskom nivou doprinosi sagorevanju viška masnoće. Zahvaljujući tim svojstvima našla je primenu u vazduhoplovstvu, svemirskim programima  jer ima moć da oslobađa skrivene rezerve energije i uključivanje adaptivnih mehanizama u ekstremnim spoljnim uslovima.

 Osnovno pravilo kod svih travara koji beru ne samo koren sibirskog jelena, već i ostale biljke jeste da brižljivo seku i da iza sebe ostavljaju  najmanje jednu trećinu biljke, kako bi ona mogla da se obnovi.

 Za ovu biljku koja ima koren moćan kao bog jeste to od životne važnosti budući da se da ova biljka koja raste ma planinskim livadama Altaja, Sajana i Kuznjetskoj Altaja jako sporo oporavla.

  Život marale je od 50 do 7o godina, gotovo kao i ljudski a njeno stanište koje je branjem narušeno će se obnoviti tek za 10 do 20 godina. Obavezno je zato ostaviti najmanje 6 korena biljke na svakih 10 kvadrata. I slobodno možete doći za deset do dvadeset godina da ponovo berete. I opet veoma pažljivo da bi i potomci mogli da beru.

     Dijana Dimitrovska

Preparati

U brojnim preparatima od marale navodi se da preparat služi za gubitak snage, funkcionalni poremećaj nervnog sistema, izražen povećanim umorom, slabošću, smanjenom radnom sposobnošću i seksualnom slabošću.

Ekstrakt marale pomaže u lečenju hroničnog alkoholizma, depresije, hipertenzije. Pomaže kod preživljavanja pacijenata obolelih od raka. Ubrzava zarastanje rana i preloma. U kozmetologiji se tinktura korena sibirskog jelena koristi za poboljšanje kvaliteta kose. Poznat je njen učinak za snižavanje šećera – kao posledica  povećanog korišćenja glukoze tokom rada mišića.

Za lice

Moćna marala se, na sreću, uzgaja na plantažama  jer se koristi u farmaciji. Najviše se gaji zbog  rizoma čiji ekstrakt ima moćna adaptogena svojstva. Koren se koristi u farmaceutskoj industriji kao sastavni deo hranljivih krema I I krema protiv starenja.

Za slične tekstove kliknite ovde

Za izlaz kliknite ovde

Pridruži se klubu čitalaca

San, slika Anrija Rusoa u kojoj naga žena leži na baršunastom otomanu usred džungle iz koje vreba tigar, majmuni i mistični krotitelj zmija

Pridruži se onima koji čitaju

San, slika Anrija Rusoa.

altaj, jelen otkrio koren, koren moćan kao bog, muška trava, najjači afrodizijak


Dijana Dimitrovska

Novinar, pisac, copywriter

Оставите одговор

Kupi pdf knjige