Skip to main content

Dr Vladimir Stojiljković, plastični hirurg, kako zaustaviti starenje

dr vladimir stojiljković
Spread the love

Dr Vladimir Stojiljković zna bolje nego većina žena šta bi trebalo da rade da bi izgledale mlađe. Zna bolje jer je dr Vladimir Stojiljković plastični hirurg, i to  jedan od najboljih u regionu. On tačno zna koju intervenciju preduzeti na licu, vratu ili grudima, gde treba dodati, oduzeti, zategnuti.  Zna i kada. I baš ta vremenska odrednica je, izgleda, presudno važna u nastojanjima da se zadrži mladoliki izgled što duže i delotvornije.  

-Ako posmatramo sa aspekta estetske medicine, pravovremeni anti-aging je jedini način da se umanje posledice neminovnog procesa starenja – kaže dr Vladimir Stojiljković. – Kada se kaže pravovremeni, misli se na tretmane i procedure poput botulinumskog toksina, hijaluronskih filera, stimulatora kolagena i faktora rasta iz krvne plazme, koji deluju na nivou uzroka nastanka onog što pacijenti primete kao znakove starenja. Pravovremeni anti-aging odlaže i usporava vidljivost posledica čime se mladolik izgled održava. Naravno, mladost  ne može  da se vrati.

O To je spolja, a iznutra?

-Kako unutrašnje stanje dosta utiče i na ono spoljašnje, odličan recept za mladolikost su i puno smeha, radosti i trud oko poštovanja nekih osnovnih pravila zdravog života.

O Vas, izgleda, žene ne mogu da prevare po pitanju svojih godina. Po čemu vi, kao iskusan estetski hirurg, recimo, određujete ženi godine?

     -Iako postoje neki osnovni, anatomski, pokazatelji procesa starenja posebno kada je lice u pitanju, nezahvalno je smatrati ih apsolutno tačnim, posebno u doba moderne estetske medicine koja koriguje i neke delove lica i tela koji su ranije bili teški ili nemogući za korekciju. Primera radi, danas se šake uspešno podmlađuju primenom Ellanse stimulatora kolagena i hijaluronskih filera, iako je ovaj deo do pre par godina bio upravo onaj koji odaje godine.

O Šta mislite da ženama najviše smeta na svom izgledu?

 –Žene su često po prirodi dosta samokritične i vrlo često zapažaju detalje koji drugim ljudima ne privlače toliko pažnje. Često su lepe žene najviše samokritične. Kada je telo u pitanju – višak kilograma i grudi koje nisu zadovoljavajuće veličine ili oblika su česti uzroci nesigurnosti kod dama. Kada je u pitanju lice, primedbe se često odnose na volumen usana, oblik nosa ali i pokazatelje starenja poput bora i pada tonusa kože.

 O Kako vi gledate na lepotu?

-Iskreno, ponekad se zabrinem zbog toga što svako novo lice analiziram sa profesionalnog aspekta. Međutim, ono što definitivno uvek pleni i ostaje kao utisak pri prvom susretu je osećaj zadovoljstva samim sobom, unutrašnje ispunjenosti i sreće, što verovatno ima veze sa ljubavlju.

O Svet se menja i  pitanje je dana kada će i muškarci početi da rade usne ili zadnnjice…Ili su već počeli?

-Sve je veći broj muškaraca koji se odlučuju na određene korekcije, iako se one više odnose na podmlađivanje i sprečavanje posledica starenja, nego na isključivo ulepšavanje. Tu su naravno i korekcije samo za muškarce poput povećanja polnog organa koji je sve zastupljenija procedura. Moderno doba nameće visoke standarde kada je lepota u pitanju pa  ni muškarci ne ostaju imuni na postojeći trend i zahteve.

O Da li vi kao estetski hirurg znate tajnu kako prihvatiti starost?

  -Nemamo drugog izbora osim da je prihvatimo kao neminovost, jer niko nije našao način da zaustavi prolaznost vremena. Ipak, do nas samih je koliko ćemo uživati u čitavom procesu, održavati energiju i duh, i koliko ćemo dozvoliti da posledice tog starenja budu vidljive na nama.

Danas imamo više mogućnosti nego ikad da starost dočekamo u odličnoj formi i sa dobrim izgledom, a na nama je da ih iskoristimo i starost ne prihvatimo kao kaznu, nego kao pokazatelj da smo lepo živeli.

klinika vs

O Šta je po vama najvažnije da bi čovek bio srećan?

  -Ja mogu da na ovo pitanje odgovorim samo vrlo lično: kada pokretačku snagu za sve što radite nalazite u svojoj porodici, kada ste okruženi dragim osobama i trudite se da se izolujete od negativnih ljudi, vesti, komentara. Tada ste definitivno našli svoj duševni mir i radujete se svakom novom danu.

oDa li verujete da neko odozgo sve dovodi u ravnotežu?

  -Smatram da svi iz kuće ponesemo neke vrednosti kojima težimo, kao i pravac koji će nas voditi u životu. Sigurno da nas tokom sazrevanja čekaju brojni izazovi, prepreke, njihovo prepoznavanje i izbegavanje. Sve to zajendo čini deo sazrevanja, ali ostanak na pravom putu svakako doprinosi  osećanju sreće da volite ljude i da ste voljeni.

O Kao hirurg, da li se radujete penziji?

  -Nažalost, nisam upoznao puno hirurga koji su penziju provodili igrajući šah na Kalemgdanu. Mislim da je najbogatiji hirurg onaj koji je dočekao da se raduje unucima, a još više onaj koji je pomagao u njihovom odrastanju.

oU čemu najviše uživate?

  -Ma kako zvučalo kao kliše, to su trenuci provedeni sa porodicom. Sa ćerkom koja ide u muzičku školu, sa soinom koji trenira rkomet.  To su sve mali trenuci radosti koji doprinose jednom velikom osećanju sreće i zadovoljstva. A kada ostanem sam, te retke momente najviše volim da provedem sa harmonikom u otkrivanju nekog novog zvuka, ritma, lepote i bogatstva muzičkog Balkana.

O Doktor Vladimir Stojiljković, plastični hirurg  svira harmoniku?

  -Da. I to solidno.

                         Dijana Dimitrovska

arheolog beograd car dušan cern crna gora dinastija dirigent doktor film gitara glumac glumica istorija istoričar klasična muzika knez lazar knjiga kosmos kosovo i metohija kosovski boj manastir more muzika muzičar narodno pozorište nemanjići pesnik pisac pozorište profesor profesorka reditelj SAD slikar slikarka srbi Srbija srednjovekovna srbija srpski jezik stefan nemanja stefan prvovenčani teatar turci tvrđava umetnost

Pridruži se klubu čitalaca

San, slika Anrija Rusoa u kojoj naga žena leži na baršunastom otomanu usred džungle iz koje vreba tigar, majmuni i mistični krotitelj zmija

Pridruži se onima koji čitaju

San, slika Anrija Rusoa.

dr vladimir stojiljković, plastični hirurg, rekonstruktivna hirurgija, vs klinika


Dijana Dimitrovska

Novinar, pisac, copywriter

Оставите одговор

Kupi pdf knjige